Ruimte Voor Communicatie – Carla Hoffschulte

Actueel archief

Actueel archief

STEPHEN HODES OVERTUIGT STUDENTEN VAN DREIGEND PRETPARKSCENARIO VOOR AMSTERDAM

Maandag 23 november organiseerde Room for Discussion een debat tussen wethouder Economie Kajsa Ollongren en toerisme-expert Stephen Hodes. Thema: Disneyficeert Amsterdam? De bekende standpunten passeerden de revue. Ollongren acht de groei van toerisme goed voor de economie, dus goed voor de stad. Doorgaan dus, hooguit wat meer spreiden en vooral kwaliteitsbezoekers binnenhalen. In haar ogen zijn dat bezoekers en toeristen die voor veel  omzet zorgen. Hodes  waarschuwt dat steeds meer Amsterdammers het gevoel hebben dat toeristen de stad overnemen. Het zijn er simpelweg teveel en het worden er nog véél meer als we niets doen. Hij zou willen dat Amsterdam zich een gidsland toont bij het oplossen van dit probleem. Een ‘poll’ onder de aanwezige studenten wees uit dat verreweg de meesten zich schaarden achter Hodes’ standpunt. Binnenkort te bekijken op de website van Room for Discussion.

Room for Discussion: disneyficeert Amsterdam?

Alexis Koutouzis