Ruimte Voor Communicatie – Carla Hoffschulte

Actueel archief

Actueel archief

STADSLEVEN BESTEEDT AANDACHT AAN DE INVLOED VAN BIG SPENDERS OP DE STAD

De stad wordt steeds interessanter voor buitenlandse investeerders en dat zie je terug in het stadsbeeld: meer pied-à-terres, luxe in het winkelaanbod en meer sociale woningbouw en kantoren in buitenlandse handen. Tijdens de maandelijkse live talkshow Stadsleven van Tracy Metz was er uitgebreid aandacht voor dit onderwerp. Interessante gasten, zoals Frans van der Kraan, Bob van der Zande en Feike Siewerts van Reesema, werden door haar kritisch bevraagd over dit onderwerp. Thijs Kleinpaste, journalist bij de Groene Amsterdammer, sprak een column uit over hoe onze angst over de komst van de superrijken het echte probleem maskeert: dat lagere en middelinkomens het zich niet meer kunnen veroorloven om in de stad te blijven wonen.

stadslevenamsterdam.nl

Alexis Koutouzis