Ruimte Voor Communicatie – Carla Hoffschulte

Actueel archief

Actueel archief

DE ZOEKTOCHT NAAR BELEID VOOR TIJDELIJKE VERHUUR VAN WONINGEN

Al een aantal jaren zien we in Amsterdam een trend dat steeds meer woningen voor een beperkte periode worden verhuurd. In de meeste gevallen gaat het daarbij om verhuur aan buitenlanders die voor werk of studie een aantal weken of maanden in Amsterdam verblijven of aan toeristen die voor een aantal dagen tot een week in de stad verblijven. Een steeds groter deel van deze twee groepen verkiest tijdelijke huur van een (zelfstandige) woning boven verblijf in een hotel. Dit is een internationale trend (social travelling, live like a local), die wordt ondersteund door de opkomst van verhuursites. Meer hierover in het derde essay voor de master Uraban Management.

Essay Urban Knowledge en Public Management

Carla Hoffschulte