Ruimte Voor Communicatie – Carla Hoffschulte

Actueel archief

Actueel archief

LIBERALISEREN EN PARTICIPEREN: EEN ONGEMAKKELIJKE COMBINATIE

Onlangs leek het er even op dat het Woonakkoord van het Kabinet Rutte II het niet zou halen in de Eerste Kamer. PvdA’er Adri Duijvestein kon zich namelijk niet vinden in de hoogte van de Verhuurdersheffing die het kabinet de woningcorporaties wil opleggen. Op de valreep liet hij zich toch overtuigen door partijgenoot Asscher. De Verhuurdersheffing is een van de vele maatregelen in het kader van de door de minister Blok (VVD) gewenste liberalisering van de woningmarkt. Hetzelfde kabinet vraagt de burgers om te accepteren dat we van een verzorgingsstaat veranderen in een participatiemaatschappij: de fameuze zinsnede uit de troonrede 2013. Meer hierover in het eerste essay voor de master Uraban Management.

Essay Urban Knowledge en Public Management

Alexis Koutouzis